Feiten en cijfers

Kerken ondertekenen intentieverklaring

Meer dan twintig kerken tekenden in december 2014 in Zeist een verklaring waarin ze uitspreken zich sterk te blijven maken voor een veilige leef- en werkomgeving binnen de kerk, het kerkgenootschap en de daarbij aangesloten gemeenten en parochies. De kerken erkennen dat die veiligheid een voortdurend punt van aandacht moet zijn en om preventie vraagt naar met name kwetsbare groepen, veelal jonge mensen en vrouwen. De kerken nemen daarvoor dan ook de nodige maatregelen. De kerken veroordelen grensoverschrijdend gedrag en spreken uit misbruik in pastorale of andere relaties tegen te gaan. Lees meer over wie de intentieverklaring ondertekenden en wat daarin stond.

Factsheet Seksueel geweld (2013)

Seksueel geweld komt overal in de samenleving voor: in huis, op straat, op het werk, op school, in instellingen, in oorlogssituaties. Meer lezen over de feiten en de meest recente cijfers van seksueel geweld.

Seks onder je 25e

In dit boek van Rutgers WPF worden de resultaten gepresenteerd van een representatief onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren van 12 tot 25 jaar. Lees hier de samenvatting.