Training

Van vertrouwenspersonen kan veel verwacht worden. Teveel misschien? Wij adviseren vertrouwenspersonen om de training Vertrouwenspersoon te volgen en lid te worden van een netwerk van kerkelijke vertrouwenspersonen in de buurt.

Training

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op deze functie. Het Meldpunt Misbruik (SMKR) heeft ruim 10 jaar ervaring met het geven van trainingen aan vertrouwenspersonen. Deze training bestaat uit vier onderdelen die elk een dagdeel duren.

Onderdelen van de training zijn o.a.:

• De persoon en de positie van de vertrouwenspersoon
  • Seksueel misbruik: wat is het en hoe ontstaat het?
  • Gespreksvaardigheden, praktische oefeningen en feedback
  • Aandacht voor preventie

Je kunt hier meer informatie over de training vinden en je inschrijven voor een training in je buurt.

Op 2 november 2019 organiseert het Meldpunt een Toerustingsdag voor vertrouwenspersonen. Het thema is: ‘De kerk een veilige plaats’. De basis van deze dag wordt gevormd door het Stappenplan Een veilige kerk. In zes workshops doorloop je alle stappen uit het Stappenplan. Meer informatie vind je hier